Hoe om jou pad te haak in jou eie rekenaar

Uitgesluit uit jou rekenaar of Mac? Hier is hoe om terug te kom in:

Toe ek 'n kind was, het ek altyd my huisleutel vergeet en moes ek 'n leer klim en deur ons kombuisvenster kruip om my ná skool terug te laat huis toe. Ek is seker my ma het baie moeg geraak dat ek al haar goedjies van die vensterbank af slaan en die plante in die vensterbak doodgemaak het, maar dit het seker vir 'n paar uur op die voorportaal gesit en gewag dat hulle by die huis moes kom.

Noudat ek 'n volwassene is, vergeet of verloor ek my sleutels selde, maar ek het my van 'n paar rekenaars en bedieners meer as 'n paar keer gesluit.

So die groot vraag is:

Hoe laat jy jouself terug in jou rekenaar sonder om iets te breek?

Wel, ek kan jou nie belowe dat jy nie iets sal breek nie, maar ek kan jou wenke gee oor hoe om jou pad terug te haak:

Let asseblief daarop dat hierdie wenke slegs vir goeie ou doeleindes is, ek maak geen waarborg dat dit sal of sal nie werk nie. Dit is heeltemal moontlik dat jy al jou lêers kan verloor deur hierdie tegnieke te probeer gebruik, dus gebruik op eie risiko. Ek gaan dit raai as jy hierdie bladsy lees, dat jy op die hoogte is en dit is 'n laaste uitweg.

As jy nie in jou rekenaar kan kom nie, omdat jou rekenaar 'n rekenaarvirus gekontrakteer het, deel geword het van 'n botnet of gekap is, dan moet jy oorlaai na my wat ek geknak is! Nou Wat? artikel voordat jy verder gaan. Die instruksies in die artikel wat jy nou lees, is bedoel om slegs die administrateur rekening-lockouts te herstel.

Vir Windows 10/8/7 / Vista / XP:

Een van die beste nutsprogramme is die Trinity Rescue Kit (TRK). Hierdie gratis (donation-ware) nut kan u help om die administrateur wagwoord vir u rekenaar te herstel, lêers te herwin, 'n sterwende skyf te ontruim, na wanhopige wortelkit-wanware te scan, en baie ander ramphersteltaak uit te voer.

Die Trinity Rescue Kit kan op 'n CD / DVD of USB-stasie gelaai word en moet hardloop wanneer u die rekenaar opstart voor Windows laai. U moet die instellings van u rekenaar ( bios-nutsprogram ) gaan en kies 'Boot from USB / CD / DVD' voordat u hierdie program probeer gebruik. As u nie die opstart van USB / CD / DVD installeer nie, sal Windows soos gewoonlik begin en TRK sal nie laai nie. Maak seker dat u die gebruikershandleiding van u rekenaar raadpleeg vir besonderhede oor hoe om toegang tot die BIOS-opstelling / konfigurasie te verkry voordat u hierdie sagteware gebruik.

As hierdie metode versuim om hierdie artikel van 4SYSOPS na te gaan vir verskeie ander metodes van adminrekeningrekeningherstel.

Vir Mac OS X Snow Leopard, luiperd en Tiger:

Plaas jou OS X-DVD wat by jou rekenaar gekom het of gebruik die skyf wat jy gekoop het om jou oorspronklike OS X op te gradeer en jou Mac te herlaai. Hou die "opsie" sleutel tydens die herbegin totdat u die Startup Manager sien. Dubbelklik op die ikoon 'Installeer Mac OS X'. Sodra die installeerder gelaai het, kies nutsprogramme en klik dan herbegin.

Nadat die installeerder laai, kies "Utilities" en kies " Reset Password ". Volg die instruksies wat in die program verskaf word om die administrateur wagwoord te herstel.

Vir Mac OS X Lion en hoër:

Herbegin jou Mac en hou die Command-R-sleuteljies so gou as die herbegin begin. Hou die sleutels hou totdat die Apple-logo verskyn.

Die reset wagwoord nut is versteek in OS X Lion, maar is steeds toeganklik. Nadat die opstartvolgorde voltooi is, moet jy die Recovery HD- nut sien. Eenmalig in die nut, maak 'n terminaal venster oop en tik die resetpassword en druk die terugkeer sleutel. Volg die instruksies in die reset wagwoord nut om die administrateur wagwoord te herstel.